President woont 36e verjaardig Bevrijdingskerk bij
02 Oct 2022, 16:35
foto
President Chan Santokhi in gebed bij de Apostolische Bevrijdingskerk van Jezus Christus. Deze gemeente bestaat vandaag 36 jaar. (Foto's: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft de 36e verjaardag van de Apostolische Bevrijdingskerk van Jezus Christus bijgewoond. De christelijke gemeente begon 36 jaar geleden haar activiteiten aan het Molenpad. Santokhi was speciaal voor deze viering, die gepaard ging met een herdenkingsdienst, uitgenodigd. Hij heeft tijdens zijn toespraak stilgestaan bij uitdagingen waarmee de samenleving te kampen heeft. Hij heeft daarbij aangegeven dat elke burger, organisatie of beweging nodig is om te werken aan het overwinnen van de uitdagingen.
 

Meermaals  heeft de president de nadruk gelegd op het belang van gebed, waarvoor hij steeds grote bijval kreeg van de aanwezigen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Apostel Muni Radj Singh – geestelijk leider van de Apostolische Bevrijdingskerk van Jezus Christus – gaf aan dat bij de viering van het 36-jarige bestaan van de kerk, gebed voor Suriname centraal staat. “Bidden voor Suriname is van cruciaal belang, want als het goed gaat met Suriname, kunnen alle burgers plezierig met elkaar samenleven.” De kerkleider zegt dat het tijd is voor een vernieuwing, verandering en verfrissing, door de wind van Gods aanwezigheid in alle delen en aspecten van de samenleving en geheel Suriname.


De president wees ook op de noodzaak om het geloof hebben in het Woord van Jezus Christus. Hij merkte op dat door gebrek aan kennis over ‘het Woord’ Suriname ten onder kan gaan. Het staatshoofd zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt in de functie die hij vervult. “Als iedere Surinamer dat doet, zal er ontwikkeling komen. Gebed is cruciaal, omdat de mensheid niet voor elk probleem een oplossing heeft”, zo voegde Santokhi eraan toe. Volgens hem zijn de oplossingen voor een deel Gods werk. Zo haalde hij de situatie in Europa aan. “Wat kunnen wij doen aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne? We kunnen alleen maar bidden en vertrouwen op de Here dat het goed komt.”
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April