President wil agro-projecten uitvoeren met Guyana en Barbados
19 Aug 2022, 00:58
foto
President Chan Santokhi en minister Albert Ramdin in gesprek met Patrick Antoine, voorzitter van de Caribische Kamer van Koophandel.


President Chan Santokhi heeft een onderhoud gehad met Patrick Antoine, voorzitter van de Caricom Private Sector Organization (CPSO). Er is breedvoerig gesproken over de manieren waarop de Caribische Kamer van Koophandel, Suriname kan ondersteunen in de groei van de agricultuur en het industrialiseren van deze sector. Dit sluit ook aan op de portefeuille 'Industrial Policy' die Suriname binnen de Caricom beheert.

De CPSO-voorzitter heeft benadrukt dat het voor alle partijen nodig is om een eenduidig beleid te ontwikkelen. De particuliere sector speelt hierin volgens hem een onmisbare rol. Tijdens het onderhoud is onder andere vastgesteld dat er om de agrosector te ontwikkelen, gewerkt moet worden aan het versneld faciliteren van ondernemerschap. Verder is er ook gesproken over de handel van vooral varkensvlees, cassave en bijproducten, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi heeft opgemerkt dat de gemeenschappelijke belangen voorop moeten worden gesteld. Samenwerking op basis van wederzijdse voordeel is van cruciaal belang. Santokhi heeft Antoine medegedeeld dat Suriname over genoeg vruchtbare grond beschikt om te investeren. Een delegatie van de CPSO komt binnenkort naar Suriname voor concrete investeringsprojecten. Deze projecten zullen een samenwerking zijn tussen Suriname, Guyana en Barbados.

Het overleg vond donderdag plaats in Port of Spain. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking nam ook deel aan dit onderhoud.


Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April