Coalitieleiders verrast met uitspraken president
09 Sep 2021, 12:20
foto
De coalitieleiders, waarnemend president Ronnie Brunswijk (ABOP), Gregory Rusland (NPS) en Paul Somohardjo (PL) bijgestaan door partijtopper Bronto Somohardjo zijn vandaag bijeengekomen. Ze zijn verrast door uitspraken gedaan door president Chan Santokhi (VHP).


De coalitieleiders Ronnie Brunswijk (ABOP), Gregory Rusland (NPS) en Paul Somohardjo (PL) zijn vanmorgen bijeen geweest op het Kabinet van de Vicepresident naar aanleiding van uitspraken gedaan door president Chan Santokhi, voorzitter van de VHP. Zij zijn op enkele punten zelfs bijzonder verrast. Santokhi heeft in Nederland onder andere aangekondigd dat de VHP reeds begonnen is met politieke bijeenkomsten. De officiële verkiezingscampagne van de partij wordt gelanceerd op 16 januari voor de verkiezingen van 2025 of eerder.

ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas zegt aan Starnieuws dat de drie leiders gesproken hebben over uitspraken gedaan door de president in Nederland. Ze zijn op enkele punten zelfs bijzonder verrast. "Maar ze wachten de terugkeer van de president af om persoonlijk van hem te horen wat hij precies heeft gezegd en heeft bedoeld," zegt Dundas.

Wanneer de president terug is, zal de coalitietop in conclaaf gaan hierover. Dan zal er een gezamenlijke verklaring worden uitgegeven, legt Dundas uit. Hij verwacht dat de verklaring zondag komt. Aan de achterban wordt gevraagd om de verklaring af te wachten.
Advertenties