Panka maakt bliksemcarrière; ambassadeur in Mexico
23 Nov 2019, 02:51
foto
President Desi Bouterse feliciteert Ricardo Panka. Hij is beëdigd als ambassadeur in Mexico. (Foto: NII)


Ex-fractieleider van de NDP, Ricardo Panka, is door president Desi Bouterse beëdigd tot ambassadeur van Suriname in Mexico. Panka wil een balans in het handelsverkeer tussen Suriname en Mexico. Tot op heden wordt in het Caribisch gebied zand dat nodig is in de cementindustrie door Mexico naar de regio geëxporteerd en dus ook naar Suriname. Hij  spreekt van zijdelingse importen vanuit het Midden-Amerikaanse land.

Panka zegt dat Suriname nu moet nagaan welke mogelijkheden er zijn om te exporteren naar Mexico, zodat er balans kan zijn in het handelsverkeer met dit land. Hij sprak bij zijn beëdiging van een bijzonder moment waarnaar hij heeft uitgekeken. Hij heeft eerder gediend als zaakgelastigde op de Surinaamse ambassade in Indonesië, waar hij in oktober 2017 werd aangesteld, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

De president had het over een bliksemcarrière van Panka, die het volgens hem bijzonder goed heeft gedaan in Indonesië. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat de diplomaat ook de volgende horde gaat nemen en zijn land met eer en geweten zal dienen.


Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May