CBvS krijgt cash US-dollar van Fed
14 Sep 2019, 00:59
foto


De Federal Reserve Bank New York (Fed) heeft de eerste zending US-dollars verstuurd naar de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit meldt de bank zojuist in een persbericht. Sinds de beslaglegging door Nederland in april vorig jaar, kon de bank geen US-dollars meer importeren. Nu is er een oplossing gevonden voor de schaarste aan dollars.

De CBvS meldt het volgende hierover.
De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een eerste zending US-dollars ontvangen van de Federal Reserve Bank (Fed) - de centrale bank van de Verenigde Staten - die  deze maand een aanvang heeft gemaakt met het verlenen van valutadiensten aan de CBvS. Dit is een primeur voor Suriname, omdat dit de eerste maal is dat de CBvS rechtstreeks door de Fed van cash US-dollars wordt voorzien.

Suriname behoort hiermee tot een zeer selecte groep van landen die voldoen aan de stringente voorwaarden die de Fed stelt voor het verzorgen van valutadiensten. Aan de geldzending zijn maanden van intensieve voorbereiding vooraf gegaan uitmondend in een bezoek van een top-delegatie van de CBvS aan de Federal Reserve Bank of New York.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April