Verontschuldigingen blunder Strongman Competition
13 Sep, 21:29
foto
Werner Soekian, voorzitter SPSF, biedt namens de organisaties zijn verontschuldigingen aan voor gemaakte blunders tijdens de strongman competition. (Foto's: Rene Gompers)


De Suriname Powerlifting en Strongman Federatie (SPSF) en Mark-It bieden hun verontschuldigen aan voor de blunder die gemaakt is bij de Strongman Competition. “Er zijn fouten gemaakt maar we leren eruit,” deelt SPSF voorzitter Werner Soekian mee. “Vanuit de bond, en als voorzitter, bieden wij onze verontschuldigingen aan de hele samenleving aan, in het bijzonder de atleten. Wij gaan erop toezien dat volgend jaar zoiets niet meer zal gebeuren.”

Zondagavond na de Strongman Competition was Joshua Dendoe uitgeroepen tot Strongest man van 2019. De tweede plaats werd ingenomen door Angelo Quartier, de derde door Dwight Jubithana. De volgende morgen is die uitslag teruggedraaid. Er zou een ‘verwarring bij de telling’ zijn geweest. De top drie is drastisch gewijzigd. De Sterkste Man van 2019 is Donovan ‘Izri Don’ Dongo. Op nummer twee staat Wilson Balansi en op drie Kenvin ‘Kenny’ Forster.

Donderdagavond zijn in de Multibox Gym opnieuw de prijzen overhandigd. Er is eerst een teach-out geweest waarbij de aanwezige atleten en de organisatie een paar uren hebben gesproken. Plooien zijn gladgestreken, excuses zijn aangeboden, aanbevelingen gedaan en ideeën meegegeven. “Ik hoop dat men uit de fouten heeft geleerd, zodat er betere competities georganiseerd kunnen worden,” merkt Dongo op. “Dit moet zeker doorgaan. Er is heel veel talent en potentie.”

Ook op social media biedt de organisatie haar verontschuldigingen aan. Maar Soekian benadrukt nog eens dat fouten zijn ingezien en herhaling voorkomen zal worden. “Nogmaals, samenleving, fouten maken is menselijk. We hebben de teach out gehad, we hebben goede feedback gehad. We werken er zeker aan om sowieso die blunder niet weer te maken. Ik hoop eenieder volgend jaar weer te zien.”

Rene Gompers