Spectaculaire overwinning Bigi Boi; felicitatie president
22 Jun, 20:11
foto
'Bigi Boi' vloert de Amerikaan Allen Crowder in 9 seconden.


Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik (31) heeft op spectaculaire wijze de Amerikaan, Allen Crowder (31), verslagen. Dit is het tweede succesvolle gevecht van Rozenstruik in UFC-verband. Ultimate Fighting Championship (UFC) is de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). In 9 seconde heeft de Surinamer de Amerikaan gevloerd. 

President Desi Bouterse feliciteert de topsporter en zijn begeleidingsteam voor de supersnelle KO op Crowder. Bigi Boi zegt dat hij dit voor Suriname doet. “Uw harde werken wordt beloond. U maakt Suriname trots,” laat de president optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Bigi Boy werd in Greenville, South Carolina, aangevuurd door diverse Surinaamse supporters, onder wie ook topsporters Tyrone Spong en Renzo Tjon A Joe.

Met deze grandioze overwinning van deze jonge en dynamische Surinamer is ons land wederom positief op de wereldkaart geplaatst. Jairzinho is een voorbeeld voor vele Surinamers. Bigi Boi inspireert middels sport vele Surinaamse jongeren. Talentvolle jongeren hebben een ware boodschap aan dit voorbeeld van Rozenstruik," stelt de president. 

In februari dit jaar maakte Bigi Boi zijn UFC-debuut. Hij versloeg toen de Braziliaan Junior Albini in Fortaleza, Brazilië. Hij gaf zijn tegenstander in de tweede ronde enkele rake klappen en een trap, waarna deze neerzeeg. \