Suriname feliciteert 'Bigi Boi' met overwinning
03 Feb, 10:16
foto
Jairzinho Rozenstruik, alias 'Bigi Boi', met de Surinaamse vlag in Brazilië. Hij heeft zijn Braziliaanse tegenstander in de tweede ronde verslagen. (Beeld: UFC)


Kickbokser Jairzinho Rozenstruik, alias 'Bigi Boi', heeft tijdens zijn UFC-debuut de Braziliaan Junior Albini verslagen zaterdag in Fortaleza Brazilië. In de tweede ronde en wel de 54e seconde gaf hij zijn tegenstander enkele rake klappen en een trap waarna die neerzeeg. UFC is de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA).

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken feliciteert Bigi Boi', zijn team en de Surinaamse gemeenschap met de overwinning. Het Nationaal Informatie Instituut meldt dat na de overwinning gelijk de Surinaamse vlag tevoorschijn werd gehaald. Coach Micheal Babb was niet te houden.

In de eerste ronde was Albini agressiever en gaf hij Rozenstruik geen moment de gelegenheid om iets te doen. Na de rust tapte Bigi Boi uit een ander vaatje met het goede resultaat tot gevolg. Loon naar werken is het voor Rozenstruik die zich de afgelopen weken intensief heeft voorbereid op Aruba en Curaçao voor dit super gevecht.

Rozenstruik heeft totaal 76 kickbokspartijen gevochten waarvan hij 64 heeft kunnen winnen. Tevens heeft hij ook 6 MMA wedstrijden afgewerkt.