Camerabeelden belangrijk in moordzaak Yang Xian Wei
13 Jun, 00:54
foto


Op de rechtszitting van woensdag stond in de beklaagdenbank de verdachte Alessandra M. Haar wordt verweten dat zij Yang Xian Wei (34) middels messteken in de borst heeft gedood in een hotel aan de Gongrijpstraat in de nacht van 9 op 10 december van het afgelopen jaar. In deze strafzaak besloot het gerecht de camerabeelden van de gangen te bekijken. Beelden van de kamer waar het feit zich voltrok, zijn er niet. 

Op de camerabeelden is te zien hoe de verdachte in een taxi arriveert. Vervolgens komt ook het slachtoffer ter plekke aan. Daarna gaan ze omstreeks 21.55 uur naar de bovenverdieping in een kamer. Een uur later, om 22.55 uur, komt de man uit de kamer, loopt naar de benedenverdieping en zeeg in de gang neer. Alessandra M. kwam rustig uit de kamer, keek rond, keek vanuit het balkon en belde een vriendin op. Vervolgens ging ze weer naar de kamer en pakte haar tas. Daarna liep ze terug naar de kamer en pakte het mes waarmee ze het slachtoffer neergestoken had. Dit zet ze in haar tas. Ze liep naar beneden en ziet de man op de grond liggen. Ze vroeg hem of hij naar het ziekenhuis wilde gaan. Vervolgens stapte ze in haar taxi en reed weg. 

Advocaat Raoul Lobo die Alessandra M. juridisch bijstaat, voerde aan dat uit het beeldmateriaal niet is gebleken dat de vrouw iets uit de zakken van het slachtoffer wegneemt. Ook is niet gebleken dat de vrouw terugging naar de kamer om sporen te wissen. Een politieman had verklaard dat er stille getuigen in de kamer aangetroffen zijn, waaruit blijkt dat er een worsteling tussen partijen was ontstaan. In haar eerste verklaring heeft de verdachte niets verteld over een worsteling tussen haar en het slachtoffer. 

Alessandra M. verklaarde dat zij naar dancings ging en bang was. Daarom droeg zij een mes in haar tas. Op die bewuste nacht had zij ruzie met het slachtoffer. Hij sloeg haar in haar buik. Ze verwondde hem daarna met een mes, omdat ze bang was om weer mishandeld te worden. Ze had geen hulp gezocht, omdat de man agressief was en ze bang was om mishandeld te worden door hem. Op 10 juli zal deze zaak voortgezet worden. 

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September