Bouterse vertelt tieners Brokopondo zijn levensverhaal
25 May, 20:27
foto
President Desi Bouterse vertelt zijn levensverhaal als 'living legend' aan tieners van Brokopondo. Hij is door het Surinaams Leger Museum gevraagd om mee te doen aan Museumn8. (Foto: NII)


De legerleiding heeft president Desi Bouterse uitgenodigd om als 'living legend' op te treden in het Surinaams Leger Museum vandaag. Tieners die een bezoek brachten aan het museum in de Memre Buku Kazerne zijn verrast geworden door de aanwezigheid van de president. Het staatshoofd heeft met zijn aanwezigheid invulling helpen geven aan Museumn8. 

In een ontspannen sfeer vertelde Bouterse zijn levensverhaal aan de tieners uit Brokopondo. Hij ging uitgebreid in op vragen van de jeugdigen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut. Vandaag worden in diverse musea mensen ontvangen. Bezoekers hebben kosteloos toegang tot de verschillende musea. 

Het thema voor dit jaar is 'The night of the living legend'. De legerleiding koos unaniem de president als living legend. President Bouterse heeft naar zeggen van majoor Faried Ilahibaks heel veel gedaan voor het land. De majoor vertelde onder meer over het sportverleden van de president en zijn legerperiode.


Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September