Blanker bij acclamatie herkozen tot voorzitter WOL
09 May 2019, 02:49
foto
Vakbondsleider Hugo Blanker. (Archieffoto)


Hugo Blanker is bij acclamatie gekozen tot voorzitter van de Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL). De algemene vergadering van de organisatie heeft woensdag het proces-verbaal van de verkiezingscommissie bekrachtigd. Het nieuwe WOL bestuur is gekozen voor vijf jaar en bestaat verder uit P. Ramotar, D. Comvalius, R.Dulder, H. Friperson, C. Afroedoe-Adinda en D. Wirjosemito. 
 
Voor de verkiezingen waren er twee kandidatenlijsten ingediend; R. Baarh voerde de andere lijst aan, maar de verkiezingscommissie onder leiding van Mike Sallons constateerde dat de lijst niet voldeed aan de statuutvereisten. Dit opende de weg voor de verkiezing van Blanker. Claudette Etnel en Hendrik Jamaloodin waren de overige commissieleden.

De voormalige secretaris en penningmeester, respectievelijk I. Verwey en D.Trouw hebben zich niet herkiesbaar gesteld. Vanuit de vergadering werd hun inzet gememoreerd. Blanker gaf aan dat zij in andere functies de organisatie zullen blijven ondersteunen.

Enkele doelstellingen van de WOL zijn de verzelfstandiging van het binnenlands luchtvaart gebeuren, opheffen van de rechtspositionele achterstanden, transparante- en effectief beheer van de (werk) fysieke gebieden die onder Luchtvaartterreinen en Luchtvaartdienst ressorteren, meldt de Persdienst van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April