HVB lanceert markoesaproject in verschillende districten
20 Apr, 14:31
foto
Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings en Vernieuwsbeweging neemt een markoesaplantje in ontvangst. De partij zal landelijk markoesateelt stimuleren. (Foto: HVB Mediateam)


De Hervormings en Vernieuwsbeweging (HVB) is met een landelijk markoesaproject gestart. Er worden voorbereiding getroffen om het project de komende week in het district Coronie te introduceren. Mike Noersalim, voorzitter van de HVB, zegt dat het ondersteunen van de agrarische sector heel belangrijk. Daarom wordt dit project in verschillende districten uitgevoerd.

De HVB voert dit project uit samen met de boer Doerga uit het district Saramacca. Jonge boeren moeten de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan dit project van de HVB. Daarom neemt een aantal jonge boeren uit verschillende districten deel aan dit project. Allen hebben het project met succes doorlopen.

Noersalim zegt dat het markoesaproject voor Coronie heel belangrijk is omdat ontwikkeling betekent dat het district zich niet slechts met het traditionele producten, waaronder kokos, moet bezighouden. Naast Coronie gaat HVB ook richting Highway. Daar zijn er jonge boeren die reeds in voorbereiding zijn om markoesa te planten.

Noersalim laat optekenen dat zelfredzaamheid centraal moet staan. Lokaal produceren en natuurlijk ook afzetten in het buitenland is het streven. Hiermee wordt de sappenindustrie van Suriname ondersteund. “Als we zelf produceren kunnen er deviezen bespaard worden maar kunnen ook deviezen ontvangen worden. Dat is de gedachtegang van de HVB als het om dit project gaat. Van grondstof tot eindproduct voor de internationale handel, legt Noersalim uit.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August