FIFA-workshop in Suriname bijgewoond door 23 lidlanden
14 Apr, 18:16
foto
23 landen hebben deelgenomen aan een FIFA-workshop in Suriname. De Surinaamse Voetbalbond is blij met deze activiteit van de Wereldvoetbalbond. (Foto: NII)


23 lidlanden van de Concacaf hebben afgelopen week in Torarica meegedaan aan een FIFA workshop om informatie te delen hoe sportfaciliteiten, zoals: gebouwen, stadia en velden duurzaam kunnen worden onderhouden. John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, stelt het op prijs dat er voor Suriname is gekozen als gastland voor de workshop. "Hiermee wordt ervaring opgedaan op verschillende gebieden", meent hij.

Minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, heeft namens zijn collega van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de delegaties toegesproken. Hij merkte op dat de workshop een belangrijk karakter heeft, omdat zonder een goede infrastructuur de ontwikkeling van de voetbalsport onmogelijk is. Hij hoopt dat er voldoende informatie wordt uitgewisseld, waardoor ook enkele uitdagingen kunnen worden aangepakt. De minister benadrukte ook dat hij voorstander is van het programma van de FIFA, waarbij vrouwen worden gestimuleerd om te sporten en er overigens fondsen daarvoor beschikbaar zijn gesteld, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Krishnadath merkte op dat door de workshop in Suriname te houden ook gewerkt is aan de versterking van de relatie met de FIFA en de lidlanden. Hij hoopt dit ook zal leiden tot het ontwikkelen en professionaliseren van verschillende aspecten binnen het sportgebeuren.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June