Verdachten horen strafeis voor overtreding Vuurwapenwet
05 Apr 2019, 22:44
foto


Farich L. en Mitchel R. worden overtreding van de Vuurwapenwet verweten. Mitchel R. wordt ook nog illegaal munitiebezit verweten. Officier van justitie, Roline Gravenbeek, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Tegen Farich L. eiste ze een celstraf van tien maanden waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 1000 of een maand hechtenis. Mitchel R. hoorde tegen zich eisen een celstraf van tien maanden waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 1500 of vijf weken hechtenis.

De politie had een verdachte S. aangehouden. Deze vertelde aan de politie dat iemand hem handgranaten te koop had aangeboden en dat het om manschappen van het Nationaal Leger ging. De politie vroeg S. om een deal te maken voor de koop. Toen de politie daar aankwam werd Farich L. aangehouden. In het voertuig van Mitchel R. werden twee handgranaten aangetroffen. Ook werden verschillende soorten munitie in het voertuig gevonden. Volgens Farich L. had hij de handgranaten bij Mitchel R. gelaten om ze te verkopen.

Advocaat Arjen Ramlakhan die Farich L. juridisch bijstaat, voerde aan dat het gelijkheidsbeginsel geschaad is. De handgranaten had deze verdachte van zijn buurman L. gehad, die op vrije voeten is, terwijl hij de bron is geweest. Volgens Ramlakhan is een pseudo koop in elkaar gezet door de politie. Er was een berichtje, maar er was geen deal voor de koop ervan. Dat gedeelte is door de politie klaargespeeld.

Gravenbeek ontzenuwde hetgeen de raadsman aanvoerde. Ze zei dat Fariich L. de enige persoon was die tegen de zekere L. belastende verklaringen had afgelegd. Daarom moest de man heengezonden worden, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. Het Openbaar Ministerie kan geen schending verweten worden. De overige verdachten zijn wel aangehouden en die worden wel vervolgd. Volgens de openbare aanklager zag de politie een koop die gepland was en ging daarop in. Op 2 mei zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April