Vrijspraak geëist tegen Naarendorp en Hardjoprajitno
05 Apr 2019, 12:00
foto


Officier van Justitie Astrid Niamat heeft in de 8 decemberstrafzaak vandaag vrijspraak geëist tegen Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno. In haar requisitoir in beide zaken is de openbare aanklager tot de conclusie gekomen dat er niet voldoende bewijs is om de verdachten schuldig te achten aan het ten laste gelegde.

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, geeft op persoonlijke titel aan dat hij het requisitoir in beide zaken heel erg smal vindt. “Het openbaar Ministerie had mijns inziens meer kunnen doen om met getuigenbewijs tot een duidelijkere beantwoording van de rechtsvraag, bewezen of niet bewezen, te komen," stelt Essed.

Zo had het Openbaar Ministerie volgens hem om een nieuw gerechtelijk vooronderzoek kunnen vragen en meer kunnen doen om de medebrenging van getuigen te bewerkstelligen. "Daardoor heeft de conclusie van het Openbaar Ministerie een erg smal fundament. Niettemin is het de conclusie van het daartoe met uitsluiting van elke andere instantie, bevoegde orgaan en zullen we het daarmee moeten doen.”

Kantonrechter Alida Johans heeft bepaald dat in beide zaken op 23 april 2019 om 09.00 uur de advocaten van de verdachten hun pleidooi mogen houden.
Advertenties