In bomvol Ocer haalt Abdoel flink uit naar VHP
29 Mar 2019, 21:24
foto
Ocer, het partijcentrum van de Nationale Democratische Partij, is bomvol. De massameeting is om 20.45 uur begonnen. (Foto's: Leroy Troon)


Ocer is bomvol. Partijleden uit het hele land zijn getrokken naar de Benjaminstraat om de kick-off van de verkiezingscampagne mee te maken. Eerder op de middag is het nieuwe hoofdbestuur onder leiding van president Desi Bouterse gekozen. Assembleelid Amzad Abdoel is de eerste spreker van de avond. Hij heeft flink uitgehaald naar de VHP. Zijn hele toespraak was bedoeld om de VHP af te kraken. De vergadering wordt live op STVS en SRS uitgezonden.

Abdoel merkte op dat als er bij de VHP 13.000 mensen waren, dan zijn er in Ocer meer dan 20.000. Volgens de politicus zeggen VHP-toppers heel wat onwaarheden, die door de feiten worden achterhaald. "Den man nep. Den man nep", riep Abdoel. Hij stelde dat het niet waar is dat mensen niet willen investeren in Suriname. Hij haalde tal van voorbeelden aan om aan te geven dat "den man nep".

Zij zijn net zo nep als "poes poes barba die droomt om president van Suriname te worden". "Ze dansen chatni op aleki in het binnenland. Zo den man nep". Ze noemen Suriname onterecht een paria-Staat en een failed-state. Ze zijn met een orange movement gekomen wat een barslechte kopie is van de purple movement. De bromtyi dyari van de oranje partij was een bloemstuk met kunstbloemen.

Abdoel zei dat er geen crisismanagement nodig is want IMF heeft gezegd dat de economie met 3% zal groeien. "Ze zijn zo nep dat ze nog onze slogan van nog vijf gaan stelen. Maar ze gaan naar nog vijf in de oppositie. Zij gaan weer naar de oppositie want wij winnen de verkiezingen van 2020. Dat is gegarandeerd. Het neppe zal altijd achterlopen op het originele. Hier is kwaliteit, hier is het originele. Wij zijn de originele, wij zijn de hervormers. Wij gaan het land ontwikkelen ook samen met hen, al zijn ze nep. Wij zijn de partij die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. De partij met moed en durf, dat is de NDP", stelde Abdoel.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April