Schandalige polemiek en titelgeilheid
22 Mar, 04:22
foto


De afgelopen dagen heb ik diverse politici op deze favoriete nieuwssite van mij gevolgd. De ene politicus reageert op wat de andere politicus op een politiek podium heeft gezegd. Daarna springt de andere politicus in de bres voor zijn partijgenoot. Politici moeten niet bezig zijn om met modder naar elkaar te gooien en nog minder om zaken te verdedigen, terwijl het alledaagse leven elke dag zwaarder wordt voor het volk.

Politici moeten zaken waarmee zij het niet eens zijn weerleggen met duidelijke bewijsmaterialen. Dankzij social media is de wereld veel kleiner en toegankelijker geworden voor eenieder. Politici moeten gewoon weten dat je feiten niet kan verdraaien. De feiten liggen daar en we dienen ermee te leven. Het maakt een mens groter wanneer hij/zij zijn/haar falen en misstappen toegeeft, dan wanneer hij/zij probeert om ze goed te praten, want dan is men bezig te bedriegen en te misleiden.

Bedriegen en misleiding kunnen feitelijkheden nooit en nimmer verslaan. Het is gewoon een feit dat in 2010 de koers 2.8 was en vandaag aan de dag is het 8.2. Het is een feit dat om dit te voorkomen de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in 2012 de regering Bouterse 1 had gewaarschuwd dat zij op haar uitgaven moeten letten, want de regering gaf toen meer uit dan zij verdiende. Het is een feit dat een DNA-lid had aangegeven dat er geen devaluatie zou komen, maar het is toch gekomen. Het is een feit dat een DNA-lid in aanloop naar de verkiezingen van 2015 het volk had beloofd om zich gereed te maken voor de volgende Dubai, maar juist had hij i.p.v. Dubai Haïti moeten zeggen, want het volk is juist armer geworden.

Het is een feit dat de huidige president in aanloop naar de verkiezingen van 2015 altijd een rooskleurige situatie had aangegeven van de staatsfinanciën, dat hij op zijn massameeting in aanloop naar de verkiezingen van 2015 op het oud veerplein de verhoging van de Algemeen Ouderdag Voorziening (AOV) had aangekondigd. Hij daagde tegenstanders zelfs uit om met een bulldozer van Rudisa NV de verhoging weg te dozeren als hij het had gegeven. Het is een feit dat vele deskundigen hadden gewaarschuwd voor het in zee gaan met het IMF, maar de regering heeft altijd doorgezet, maar uiteindelijk heeft zij toch het IMF moeten verlaten.

Het is een feit dat HVB geen zetels heeft, maar met V7/PL-zetels ervandoor is gegaan om deel te nemen in de regering. Het is een feit dat met een totaal van 1600 stemmen voor de BEP in 2015 in het kiesdistrict Paramaribo de heer Celsius Waterberg nooit zou worden verkozen tot DNA-lid. Deze zelfde politicus heeft nu kans gezien om een partij op te richten. Politici hebben echt de schandalige lef om een loopje te nemen met het intelligentie vermogen van het volk, maar dit is het bewijs hoe machtsdronken Surinaamse politici zijn.

Aan de andere kant ligt het aan het Surinaamse volk om te wijzen dat zij geen nonsens van politici accepteren en hun waardigheid als volk hoog in het vaandel houdt. Mooie woorden en voedselpakketten brengen geen ontwikkeling voor land en volk. Realistische en deskundige strategische planning & uitvoering op basis van gedegen wetenschappelijke vooronderzoek zijn de sleutels tot ontwikkeling, waarbij de staatsinkomsten de uitvoering van de plannen moet kunnen dekken. Het steeds nationaal en internationaal blijven lenen is gelijk aan het uitstellen van een gerechtelijke uitspraak op een geëist doodvonnis voor een verdachte die hoe dan ook toch ter dood zal worden veroordeeld. Het huidig leenbeleid is ondermijnen van de toekomst van dit volk.

Ik ben het totaal eens met de heer Ivan Cairo wanneer hij stelt in de Ware Tijd van 20 maart 2019 dat enkele personen titelgeil zijn in ons land. Velen personen gebruiken een dubbele titel, terwijl zij maar één titel hebben behaald. Bepaalde personen schrijven drs. R. Titelgeilheid MSc, wat een grove misleiding is. Het is drs. R. Titelgeilheid óf R. Titelgeilheid MSc. Ik kan ook niet schrijven dr. R. Ravenberg PhD MBA, maar dr. R. Ravenberg MBA óf R. Ravenberg PhD, MBA. Ik daag eenieder die de titels drs. en MSc gezamenlijk gebruikt om beide diploma’s te publiceren. Ik ben er zeker van dat 99% van hen dat niet kunnen bewijzen. Het is gewoon een schaamteloze grove misleiding, waarbij men opzoek is naar eerzucht.

Ruben Ravenberg PhD MBA
rub_rav@yahoo.com

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June