Laatste woord verdachten in doodslagzaak bewaker
19 Mar, 15:30
foto


Kenneth H., Rene J., Alexandro M., Ashwin C. en Jeetender D. die verdacht worden van gekwalificeerde doodslag van de bewaker Sewcharan Lakhichand op 10 oktober 2016, hebben op de rechtszitting van maandag hun laatste woord gevoerd tegenover kantonrechter Ingrid Lachitjaran. Op 1 april zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.

Alexandro M. zei dat hij nooit iemand zou vermoorden en dat hij zoiets niet kan doen. Rene J. merkte op dat hij verkeerde vrienden heeft gehad en dat hij een goede reputatie had. Ook gaf hij aan dat hij pas was getrouwd. Ashwin C. vroeg om een kans, terwijl Kenneth H. zei dat hij niet de intentie had om cement te stelen en iemand te doden. Jeeteender D. zei dat het hem speet dat iemand het leven heeft gelaten.

De raadslieden Raoul Lobo, Robby Dens, Irvin Kanhai en Benito Pick hadden hun pleidooi al gehouden. Ze voerden toen aan dat hun cliënten niet de intentie hadden om de bewaker van zijn leven te beroven. Ze waren onder invloed van drank en maakten toen de afspraak om cement te stelen. De bewaker zou slechts worden overmeesterd en zijn mond zou worden getapet. Andere afspraken waren er volgens Lobo niet gemaakt.

De bewaker van een bouwmaterialenzaak werd in oktober 2016 op gruwelijke wijze mishandeld, waardoor hij het leven liet. Het slachtoffer werd gedood met een hamer. De verdachten hebben verklaard dat het niet hun bedoeling was om de bewaker te doden. Zij waren alleen van plan om te stelen.


Wanita Ramnath