US$ 1000 opname per week bij Finabank
08 Mar 2019, 06:42
foto


Bij Finabank kan een klant US$ 1000 per week opnemen van de rekening zonder een reservering. Bij Finamatic is het bedrag US$ 200 per dag per klant. Er zijn geen beperkingen op girale overmakingen. Op de geldmarkt is er een krapte ontstaan aan contante US-dollar-biljetten, waardoor er door de banken een beperking is gesteld aan de contante opname van USD-biljetten. Er is geen krapte in de contante beschikbaarheid van EUR en SRD-biljetten, laat Finabank weten via een persbericht. Bij De Surinaamsche Bank kan US$ 1500 worden opgenomen.

Finabank is voorstander van het verder ontwikkelen van de girale markt, in lijn met de internationale trend, om gemakkelijker en veiliger transacties te kunnen verrichten.
In het kader van de liquiditeitsrichtlijnen van de Centrale Bank van Suriname, zijn banken onder meer verplicht een 'contingency plan' te formuleren, waarin maatregelen worden getroffen die de continuïteit van de banken waarborgen.

Finabank zegt de algemene bankvoorwaarden te moderniseren en in lijn te brengen met de wettelijke vereisten en ook transparant hieromtrent te zijn naar haar klanten. De algemene bankvoorwaarden en de bepalingen daarin zijn in 2013 opgenomen, waardoor Finabank sedert zes jaar geleden haar voorwaarden heeft gemoderniseerd. De berichtgeving betreft een zogenoemde contingency clause, waarvan nimmer gebruik is gemaakt en er geen omstandigheden voorzien zijn die de toepassing daarvan rechtvaardigen. Finabank beschikt over hoge SRD, USD en EUR-liquiditeitsbuffers, heeft een goede solvabiliteitsratio en heeft altijd aan haar verplichtingen voldaan, zegt de bank.

Zowel de liquiditeitsbuffers als de solvabiliteitsratio over welke Finabank beschikt, is hoger dan de norm die de Centrale Bank van Suriname vereist. Finabank rapporteert gezonde financiële posities, zoals deze gecontroleerd zijn door het internationale accountancy bureau Ernst & Young, op basis van de transparante internationale financiële verslaggevingsstandaard IFRS en heeft als enige bank in Suriname, stand-by kredietfaciliteiten bij de Inter American Development Bank.
Advertenties