Vrouwen aangeklaagd voor gekwalificeerde diefstal
15 Feb 2019, 21:21
foto


Anita S. en Shirley D., beiden ambtenaren, staan terecht voor gekwalificeerde diefstal. Beide vrouwen hebben op 15 en 16 december van het afgelopen jaar in twee supermarkten drie diefstallen gepleegd.

Ze hebben 14 pakken roomboter, een wiel kaas, drie flessen koffie, twaalf bussen Baygon, pakken Maggi blokjes en Dettol, weggenomen. Beide verdachten hebben de diefstal samen en in vereniging bekend tijdens de rechtszitting donderdag. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft beide vrouwen die werken bij het ministerie van Sociale Zaken, gehoord.

De gestolen goederen werden doorverkocht. Mettendaf kon zich niet voorstellen hoe het de vrouwen is gelukt om zoveel goederen weg te nemen uit de winkel, deze te verstoppen en uit de winkel te gaan. Anita S. verklaarde dat Shirley D. haar had benaderd om de diefstallen te plegen. Ze merkte op dat het eerste geval goed was verlopen, waarna ze vervolgden met de andere diefstallen.

Shirley D. was al eerder gevonnist voor het wegnemen van drie pakken Maggi blokjes. Volgens aanklager Claudia Bruining heeft deze verdachte geen lering getrokken uit haar eerdere vonnis. Shirley D. merkte op dat ze toen een proeftijd van drie jaar had en dat die jaren al voorbij zijn. Ze is vier jaar geleden gevonnist. Rechter Mettendaf vroeg de verdachte of dat de aanleiding is geweest om wederom te stelen. Beide verdachten gaven aan dat ze bereid zijn om alles terug te betalen.

Anita S. begon op het einde heel hard te huilen. “Mijn kinderen zijn bij mijn zus en mijn zus is zelf echt ziek. Ze kan hen echt niet aan. Ik heb er echt spijt van en zal het nooit meer doen”, gilde ze al huilend. Haar advocaat, Harold Belfor, deed het verzoek om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen. Bruining voerde aan dat Anita S. het beter had moeten weten toen ze met het feit begon, aangezien ze ook maatschappelijk werkster is. De handelingen zijn na elkaar gepleegd. Het verzoek van Belfor is niet ingewilligd. Op 28 februari zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March