SLM Airbus langer dan gepland uit roulatie
30 Jan 2019, 14:51
foto


De Airbus 340-313 van de SLM blijft langer dan gepland in Duitsland. Pas in de derde week van maart zal het toestel beschikbaar zijn. De financiële impact van de onderhoudsvertraging is duidelijk voelbaar, maar de SLM zegt er alles aan te doen om het ongerief voor de passagiers tot een minimum te beperken. Voorlopig wordt de Mid-Atlantische route onderhouden met de Boeing 777-200 van de Spaanse charter maatschappij, Privilege Style, uitgevoerd.

In december 2018 maakte de SLM bekend dat haar Airbus zich in Hahn-Duitsland bevond voor het toen geplande onderhoudsschema. Tijdens dat onderhoud heeft de A-check plaatsgevonden, is het interieur waar nodig geïnspecteerd en aangepast en vond er een inspectie plaats aan het landingsgestel.

De planning was dat conform de beschikbare onderhoudsslots het landingsgestel van 8 – 16 januari 2019 in Duitsland zou worden verwisseld. Door extra operationele werkzaamheden echter, duurt de vervanging van het landingsgestel langer dan gepland. Aansluitend op de vervanging van het landingsgestel zal ook de C-check worden uitgevoerd.

De C-check die gepland stond voor in de maand maart 2019 is nu naar voren gehaald in de maand februari 2019 zodat het aansluit op de vervanging van het landingsgestel. De C-check zal ongeveer 5 weken duren. Afhangende van eventueel andere bevindingen tijdens de C-check, zal de SLM A340 in de derde week van maart weer beschikbaar zijn, zegt de afdeling Public Relations.
Advertenties