Remi Kanape BEP-kandidaat voor DNA in Tapanahony
30 Jan 2019, 10:39
foto
René Kanape, kandidaat voor De Nationale Assemblee van de BEP in Tapanahony, Sipaliwini. (Foto: BEP)


René Kanape wordt kandidaat van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) in Sipaliwini. Olson Matodja is door de structuren van Tapanahony aangewezen als hoofdbestuurslid van de partij. Het bestuur van de BEP, onder leiding van Ronny Asabina, bracht afgelopen weekend een kennismakingsbezoek aan het gebied. Te Dritabiki is een vergadering met de structuren van de omliggende gemeenschappen belegd. De herinstallatie van 13 kernen van het gebied maakte deel uit van de structurenmeeting.

Asabina gaf aan dat de structuren de strategie en de taal van de partij heel goed hebben begrepen en uitgedragen. Hij merkte op dat twee talentvolle, energieke en veelzijdige kandidaten uit het gebied zijn geselecteerd en voorgedragen. Kanape is een zelfstandige ondernemer, die zijn brood in het gebied verdient en de nodige 'touch' heeft met de plaatselijke gemeenschappen.

De BEP-structuren hebben unaniem te kennen gegeven zich meer dan voorheen te zullen inzetten voor behoud en versterking van verkiezings- en zetelwinst in het Tapanahony gebied. Asabina bedankte de partijgenoten voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het huidige bestuur, dat een nieuwe lichting en generatie BEP uitstraalt. Verder riep hij hen op zich niet in een slachtofferrol te manoeuvreren, maar zich meer dan ooit betrokken te voelen, daadkrachtig en alert te zijn en bovenal geestelijk te bewapenen en zodoende weerstand te bieden tegen leugens, misleiding, oneerlijkheid en onrecht.

“De naakte waarheid is dat het binnenland niet alleen op het gebied van de commercie en recreatie aantrekt. Reeds geruime tijd valt het op dat de stem van de binnenlandbewoners bepaalt welke partij en of partijcombinatie regeerverantwoordelijkheid draagt. Dat was in 2005, 2010 en 2015 het geval. In 2010 en in de nabije toekomst zal deze trend zich voortzetten, zie daar dat uw stem meer dan goud waar is. Laten wij de gelederen sluiten, mekaar ondersteunen en liefhebben en ons eerder en beter focussen op onze mogelijkheden en minder op onze beperkingen en tekortkomingen,” liet Asabina het gehoor weten.

Ondervoorzitter Andy Aboikoni die zelf ook in het binnenland is opgegroeid, wees op het belang om onderwijs toegankelijker te maken door het dichterbij de gemeenschap te brengen. Er moeten volgens hem sowieso meer scholen op verschillende niveaus worden gebouwd.

Kanape brak een lans voor vakgericht onderwijs in het binnenland. Op die manier kunnen kinderen die van de basisschool komen en geen opvang- en begeleidingsmogelijkheden in de kuststreken hebben, zich onder meer op het gebied van ambacht bekwamen. Hij wil zich sterk gaan maken voor sociale rechtvaardigheid waaronder eerlijke en regionale spreiding van de ontwikkeling en de welvaart. Kanape is er heilig van overtuigd dat de partij in Tapanahony een goede beurt zal maken, meldt de BEP.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April