Republic Bank geeft terug aan gemeenschap
18 Jan, 02:45
foto
De vertegenwoordigers van de instellingen die een donatie hebben ontvangen van de Republic Bank Suriname. (Foto: Republic Bank)


De Republic Bank (Suriname) NV heeft het sociaal-maatschappelijk programma van de bank voor 2019 officieel gelanceerd. De investering voor dit jaar is SRD 650.000, meldt haar voorlichtingsdienst. Als onderdeel van het The Power to Make a Difference-programma, krijgen 5 organisaties een financiële donatie.


Sean Husain, Managing Director van de bank zegt dat de instelling sinds zijn intrede in Suriname, 3.5 jaar geleden, steeds grote vooruitgang heeft gezien in zijn zakelijke en sociaal-maatschappelijke activiteiten. Stichting Unu Pikin, O.S. Groot Henar Polder, ’s Lands Hospitaal, Paramaribo Zoo en Conservation International, hebben een donatie ontvangen.

De fondsen zullen worden geïnvesteerd in projecten van diverse aard: van het inrichten van 3 bibliotheken in het binnenland en de aanschaf van nieuw ziekenhuis apparatuur, tot het duurzaam beschermen van het Surinaams milieu en de vernieuwing van een speeltuin. John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo, zegt dat de dierentuin, die al jaren over de grootste speeltuin van Suriname beschikt, haar speeltuin zal moderniseren en vernieuwen.

De Republic Bank Suriname heeft eerder al diverse organisaties ondersteund middels zijn sociaal-maatschappelijk programma. Elk jaar worden organisaties in de gelegenheid gesteld om projecten in te dienen op het gebied van educatie, gezondheid, sport, kunst & cultuur en milieu. “Op basis van ons sociaal-maatschappelijk beleid wordt er een selectie gemaakt van de projecten waar de Bank zich aan wilt committeren”, zegt Husain.

Het Power to Make a Difference-programma wordt niet alleen in Suriname toegepast, maar ook in de overige landen waar de bank operationeel is: Trinidad & Tobago, Guyana, Grenada, Barbados en Ghana.