Furnen Kofie: Jongeren, verander de mindset
07 Jan 2019, 21:14
foto
Furnen Kofie


(Aangeboden)


Het is de afgelopen periode gebleken dat een aantal jongeren nonchalant gedrag vertonen. Dit resulteert onder meer in slechte schoolprestaties, stijgende criminaliteit onder jongeren en de vele porno filmpjes op social media. De trend die de jongerenorganisatie Ispeak de meeste zorgen baart, is het groeiende aantal jeugdigen dat verslaafd raakt aan gokken. Het gokgedrag van jong Suriname wordt met de dag erger en zorgt ongetwijfeld voor andere maatschappelijke problemen. Ik pleit daarom voor een snelle en structurele aanpak hiervan.

Vol bewondering heeft Ispeak een artikel van André Misiekaba, fractieleider van de NDP, over dit onderwerp gelezen. Het doet ons goed om te zien dat er mensen zijn, die net als ons, zich zorgen maken over dit vraagstuk. Wij juichen dat toe, maar beseffen ook, dat alleen stukken schrijven, het probleem niet gaat oplossen. Wij vragen daarom aan de totale regering en met name minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken, hoe zij denkt dit zorgpunt aan te pakken. Is er wel een plan van aanpak? De bijdrage van andere jongerenorganisaties en invloedrijke jongeren zal hierbij ook nodig zijn. Wij roepen daarom ook hun op niet te blijven toekijken.

Het nieuwe jaar is pas begonnen, maar als we met de zelfde houding en mindset van 2018 dit jaar ingaan, zal het resultaat ongetwijfeld hetzelfde blijven. Als jongere bent u verantwoordelijk voor uw eigen toekomst. Wat u nu zaait, zal u oogsten. Wij roepen de jongeren daarom op, goed na te denken alvorens een stap te maken. Doe minder stoer en kies uw vrienden. Aan de ouders, verzorgers, leerkrachten en andere begeleiders vragen wij om door te gaan met het goede werk dat zij doen.

Ispeak wil ook dit jaar samen met andere organisaties een bijdrage leveren in het bemoedigen en motiveren van jongeren.
Wij wensen de totale samenleving, maar in het bijzonder alle jongeren in Suriname een voorspoedig 2019 toe.

Du bun gi Sranan!
'LIFE FULL, DIE EMPTY'

Furnen Kofie
profmoved@hotmail.com
ispeakorg@outlook.com
Advertenties