Warsha Bissumbhar wint zevende Firm Scholarship
28 Dec 2018, 16:20
foto
Warsha Bissumbhar heeft de Firm Performance Scholarship 2017-2018 gewonnen. (Foto: René Gompers)


“Ik ben verrast…like, blij, nerveus…tegelijkertijd…uhm..”Warsha Bissumbhar (22) weet even niet meer wat ze wil zeggen. Ze heeft zojuist de Firm Performance Scholarship gewonnen. Haar studie aan de Technologische Faculteit van de Anton de Kom universiteit wordt tot de afronding bekostigd door Firm Engineering NV. De beurs is donderdag voor de zevende keer uitgereikt aan een student met een ‘firm performance’.

Dit jaar hebben zes studenten meegedaan aan de wedstrijd. Elke eerstejaarsstudent met een hoog cijfer voor één of meerdere vakken, mag meedoen. Een vak is gelijk aan een lot, hoe meer vakken, hoe meer loten. Warsha heeft haar kansen vergroot met drie loten: voor Lineaire Algebra 1 heeft ze een negen gehaald, voor Natuurkunde een zes en voor Wiskunde Analyse 1A een negen. Het lot is getrokken door Jack Mencke, voorzitter van het Universiteitsbestuur.

De ceremonie is traditie geworden bij de Firm Owru Yari Konmakandra. Het bedrijf heeft overigens een heel goed jaar achter de rug, deelt directeur Guido Koorndijk mee. “We hebben dit jaar de nieuwe Fernandes bakkerij opgeleverd, de bouw van het nieuwe Assuria-gebouw verloopt vlot, en Firm is nu ook bezig in het buitenland,” somt hij op. “Het Assuria-gebouw is volledig in Suriname door Firm ontwikkeld en ontworpen. Volledig gedaan door ons vanaf fundering, staalconstructie, gevelbekleding, werktuigbouwkundige-en elektotechtnische installaties. Een markant gebouw, voor Surinaamse begrippen erg hoog, een begane grond en tien verdiepingen.”

“Ik ben blij dat Firm dit doet,” zegt Warsha even later. “Dit is echt een motivatie, dank u wel Firm.” Zij krijgt ook een nieuwe laptop. Al de deelnemers blijven betrokken bij activiteiten van het bedrijf, geeft Koorndijk aan. “Op zo een manier laten we ze kennis maken met wat hen te wachten staat na de universiteit. Ze krijgen ook de kans om te netwerken. Het is meer dan een stimulans geven, hoewel het allemaal draait om het neerzetten van goede studieresultaten. Het gaat uiteindelijk om ‘firm perfomences,’ dat heeft het bedrijf nodig, dat heeft Suriname nodig.”

Warsha weet nog niet wat ze uiteindelijk gaat doen. “Ik twijfel nog een beetje,” zegt ze aan Starnieuws. “Ik denk dat ik de civiele kant opga, want dat trekt me meer aan. Je weet maar nooit, ik moet even nog kijken. Ik ben in elk geval erg blij met de studiebeurs. Het is een echte motivatie om het meer dan goed te doen.” Dit jaar is het ook de beurt aan Warsha om de meterslange pagara af te steken. Dan wordt de Firm Owru Yari Konmakandra feestelijk vervolgd.

René Gompers


Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April