Brazilië: Brand vernietigt meer dan 600 paalhuizen
18 Dec 2018, 17:27
foto
Brandende huizen in de buurt van Educando, een zijtak van de Rio Negro, een zijrivier van de Amazone, in de stad Manaus, Brazilië. (Foto's: Reuters)


In de Braziliaanse stad Manaus in de deelstaat Amazonas heeft een brand vanmorgen vroeg minstens 600 huizen die gebouwd waren op palen verwoest. De huizen worden in de wijk op palen gebouwd vanwege seizoensgebonden overstromingen. De brand heeft duizenden gedwongen hun huizen te ontvluchten.

Er zijn geen sterfgevallen gemeld van de brand. Volgens de autoriteiten is de brand mogelijk veroorzaakt door de explosie van een snelkookpan. Vier mensen raakten gewond en meer dan 2.000 mensen werden gedwongen te vluchten, vertelde Amadeu Soares, hoofd van het staatsveiligheidsbureau van de deelstaat Amazonas, verslaggevers ter plaatse.

Soares zei dat voorlopige informatie van bewoners wees op een keukenincident met een exploderende snelkookpan als mogelijke oorzaak. Het volledig onderzoek is echter nog aan de gang.

Televisiebeelden toonden scènes van wanhopige bewoners die probeerden te vluchten door nauwe, labyrintische steegjes. Brandweerlieden brachten enkele uren door met pogingen om de brand onder controle te krijgen, maar konden niet voorkomen dat de huizen in vlammen opgingen.

Dergelijke branden komen vaak voor in armere wijken en sloppenwijken in Brazilië, waar lakse overheidsplanning gedurende decennia van snelle verstedelijking, resulteerde in het ontstaan van informele nederzettingen, waar miljoenen mensen woonden die werk zochten in stedelijke centra.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April