Brazilië: Gijzelaars en rovers gedood in mislukte bankovervallen
08 Dec, 04:11
foto
Forensische arbeiders dragen een container met een lijk na een shoot-out tussen politie en bankovervallers in Milagres, Brazilië. (Foto: Reuters)


Tenminste een dozijn mensen, onder wie zes bankovervallers en een kind, zijn gedood tijdens een poging tot diefstal van twee banken in het noordoosten van Brazilië. Volgens de autoriteiten brak het geweld op vrijdag los in de stad Milagres in de noordoostelijke deelstaat Ceara met een felle beschieting tussen de gewapende overvallers en de politie.

"Onze voorlopige informatie is dat 12 mensen stierven," vertelde een woordvoerster van de gouverneur aan Reuters. De burgemeester van Milagres, Lielson Landin, vertelde Radio Band News dat vier van de gijzelaars, inclusief het kind, allemaal van dezelfde familie waren. Ze werden gepakt door de vluchtende overvallers op de snelweg toen ze op weg waren naar het nabijgelegen vliegveld om een vlucht te halen, voegde hij eraan toe.

Landin zei dat "de criminelen de gijzelaars hebben gedood en de politie de criminelen heeft gedood". Sommige Braziliaanse media gaven een hoger dodental van maximaal 13 en zeiden dat het vermoorde kind een 14-jarige jongen was.
De poging tot diefstal bij de twee banken vond plaats rond half drie in de vroege ochtend lokale tijd. Toen de politie aankwam, volgde een shoot-out van 20 minuten, volgens de berichten.

Volgens André Costa, secretaris van veiligheidszaken in Caera, werden twee verdachten in de poging tot overval gearresteerd. De overvallers konden geen geld uit de twee banken halen. De Braziliaanse krant Globo citeerde een boer die in de buurt van de shoot-out was. "Ik heb nog nooit zoiets gezien," zei Mendonca de Santa Helena. "Ik bleef in het huis en was bang. Ik hoorde geschreeuw en mensen huilen", voegde hij eraan toe. "Het was verschrikkelijk."

Brazilië, de grootste natie van Latijns-Amerika, leidt vaak de wereld in totale jaarlijkse moorden. Ceara is één van de meest gewelddadige deelstaten van het land.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May