Wereld-Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers
18 Nov, 06:25
foto


De Wereld-Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers, UN World Day of Remembrance for Road Traffic Victims wordt ieder jaar op de derde zondag in november gehouden in steeds meer landen. Deze dag is speciaal bedoeld om de vele miljoenen mensen te gedenken die zijn gedood of zwaar gewond in verkeersongelukken en ook hun families en omgeving. Maar ook om aandacht te geven aan de toegewijde hulpverleners, politie en medische wereld die dagelijks te maken hebben met de traumatische nasleep van verkeersdoden en zwaargewonden.

Waarom is deze dag nodig?
Verkeersongelukken, waar doden en zwaargewonden vallen, zijn plotselinge, heftige, traumatische gebeurtenissen, waarvan de gevolgen heel lang zullen duren of permanent zullen zijn. Ieder jaar worden er weer miljoenen mensen, die beschadigd en diepbedroefd zijn, uit alle delen van de wereld toegevoegd aan de oneindig vele mensen, die al lijden aan de gevolgen van een verkeersongeval.

De last van verdriet en zorgen, die wordt ondervonden door dit grote aantal mensen is des te groter omdat veel slachtoffers jong zijn en omdat veel van de ongelukken hadden kunnen worden voorkomen en omdat de reactie op de verkeersdoden en zwaargewonden door de maatschappij vaak ontoereikend, onsympathiek, en ongepast is voor het verlies van leven of voor het verlies van kwaliteit van leven. Deze speciale Herdenkingsdag is bedoeld om tegemoet te komen aan de grote behoefte van verkeersslachtoffers aan publieke erkenning voor hun verlies en lijden.

Deze dag is ook een belangrijke zaak voor regeringen en voor allen, die werken in de preventie of afhandeling van verkeersongevallen, aangezien het de mogelijkheid biedt om het bijzonder brede scala en de impact te tonen van verkeersdoden en zwaargewonden en de dringende noodzaak voor gezamenlijke acties om een halt toe te roepen aan deze slachting.

Het antwoord van regeringen in de hele wereld op de oproep van de UN voor officiële erkenning van de Wereld-Herdenkingsdag zal aangeven, hoe serieus zij het kritieke punt van risico’s van het verkeer en het terugbrengen van aantallen verkeersslachtoffers opvatten en hun inzet voor deze zaak wordt nauw gadegeslagen door verkeersslachtofferverenigingen en verkeersveiligheidsorganisaties.

Ook de Brahma Kumaris zullen wereldwijd speciale aandacht besteden aan alle verkeersslachtoffers, hun familie en omgeving. Op zondag 18 november om 18.00 uur zullen zij in Suriname in hun centrum aan de Cattleyastraat 12 voor de gehele gemeenschap een speciaal programma hebben. Het karakter is meditatief waarbij er na een korte inleiding, door simpele gedachten oefeningen emotionele en spirituele ondersteuning wordt gegeven en er een belofte wordt gedaan voor veiligheid in het verkeer.

Brahma Kumaris

Thursday 23 May
Wednesday 22 May