Jongeren aangehouden met vijf vuurwapens!
30 Oct 2018, 11:43
foto


Vier jongeren (22 en 23 jaar) zijn aangehouden voor illegaal wapenbezit. Er zijn in totaal vijf vuistvuurwapens in beslag genomen. Starnieuws verneemt dat het gaat om gloednieuwe Glocks. Eén van de wapens is thuis bij een NDP-topper aangetroffen. Zijn neef Fernancio M. (22) woont bij hem in.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat de Surveillance Dienst Paramaribo zaterdag een autobestuurder staande heeft gehouden. Daarbij bleek dat hij een vuistvuurwapen in zijn voertuig had. De wetsdienaren zagen tijdens hun surveillance in het verzorgingsgebied Uitvlugt dat een voertuig zonder voorkentekenplaat hun richting opreed. De auto werd bestuurd door een jongeman.
De autobestuurder negeerde het stopteken van de politie en reed hard weg. De politie zette vervolgens de achtervolging in en wist deze bestuurder staande te houden, nadat diens auto een klapband kreeg. De autobestuurder bleek de 22-jarige Iwan T. te zijn.

Vanwege het verdacht gedrag van Iwan T. ging de politie ertoe over om een algehele veiligheidscontrole te houden waarbij diens auto werd doorzocht. Er is een vuistvuurwapen met scherpe patronen in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen, omdat hij niet in het bezit is van een vuistvuurwapen vergunning. Hij is vervolgens aangehouden voor overtreding van de Vuurwapen Wet en overgedragen aan de politie van Uitvlugt.

Nader onderzoek wees uit dat vrienden van Iwan ook illegale vuistvuurwapens in hun bezit hadden. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn deze vrienden opgespoord en aangehouden voor overtreding van de Vuurwapen Wet en zijn de bij hen aangetroffen wapens in beslag genomen. Het gaat om de 22-jarige Fernancio M., Clinton S., (23) en Anio S. (23). Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze vier verdachten in verzekering gesteld.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April