Rapar Connect TV per 1 november landelijk in Nederland
30 Oct 2018, 08:22
foto
Faried Pierkhan, directeur Rapar Broadcasting Network.


Per 1 november zal Rapar Connect TV landelijk uitzenden in Nederland. Daarvoor is Rapar connect een partnerschap aangegaan met de Nederlandse RTV7. Dit zegt Faried Pierkhan, directeur van Rapar Broadcasting Network (RBN), aan Starnieuws.

Sinds 1 oktober verzorgt RBN met als vestiging Suriname, televisie uitzendingen in Nederland onder de naam Rapar Connect TV. Dat gebeurt in de Haagregio via Tv 070-ziggo kanaal 44 dagelijks om 9.00 uur Nederlandse tijd. Per 1 november zullen van zaterdag tot en met donderdag uitzendingen plaatsvinden. Over de vrijdag zijn partijen nog in bespreking om te kijken naar beschikbare zendtijd.

De landelijke uitzendingen zullen plaatsvinden via alle providers in Nederland, zoals: ziggo kanaal 55, KPN kanaal 93, Xs4all, Telfort, NLA en Glashardmedia, zegt Pierkhan. Door de komst van de landelijke uitzendingen via RTV7, blijft de Haagregio uitzending.

De Haagregio uitzending heeft een bereik van 1.2 miljoen kijkers en met de landelijke uitzending zal er een kijkers bereik zijn van 9.6 miljoen kijkers, benadrukt de media-eigenaar. De televisie programmeringen zullen nu verschillend zijn, daar er meer televisie zendtijd beschikbaar is.

Rapar Connect TV gebruikt niet alleen content van RBN Suriname, maar ook van derden. Zo is ook opgenomen Owru Pokuman Fu Sranan van Henk van Vliet en binnenkort 1 voor 12 van Louis Vismale en Tap a Bankstel van Earl Thijm alias Simpel.

Het is voor het eerst dat er dagelijks content te zien is van Suriname op de Nederlandse televisie. Rapar Connect heeft met zijn partner Amjad Jahan van AjSC Entertainment, ook de beschikking over opname faciliteiten voor producties in Nederland, vertelt Pierkhan. Zo is het eerste product 'MIJN Recht' reeds in Nederland opgenomen. Het ligt in de bedoeling twee landen via Televisie te verbinden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April