India: Modeshow diplomaten voor vrouwenempowerment
30 Oct 2018, 06:33
foto
De ambassadeur van Ghana in India, Michael Aaron NN Oquaye, en zijn vrouw op de 'catwalk'. (Foto's: India Times)


Ambassadeurs van twintig landen hebben het beste van zich laten zien op de ‘catwalk’ tijdens het Rays of Hope for the Girl Child evenement in New Delhi, India. De Braziliaanse ambassade in India had de liefdadigheidsmodeshow georganiseerd om de empowerment van vrouwen te bevorderen.

De diplomaten gingen gekleed in sherwanis, sari's en lehenga’s, het platform op om geld in te zamelen voor de meisjes. De kleding was van de hand van 30 Indiase modeontwerpers. Er zijn ook verschillende attributen geveild, waaronder een zilveren voetbal en een trui gesigneerd door de Braziliaanse voetballer Pelé en een sculptuur van Aanya Khosla dat de empowerment van vrouwen weergeeft.

Mohan Bhagat, voorzitter van de NGO Earth Foundation, de organisator van het evenement, heeft tijdens de opening gesproken over de bijdrage van de organisatie aan het doel. "We zijn bezig met de productie van een film gebaseerd op een ongelukkig meisje dat alle obstakels overwint met de steun van mensen om haar heen om haar dromen te verwezenlijken. De film zal geen dialogen hebben en zal voor velen een inspiratie zijn.” De film zal worden geregisseerd door Ashutosh Gowariker.

De Braziliaanse ambassadeur Tovar de Silva Nunes was de eerste die samen met zijn vrouw Guadalue Romero Silva het platform opliep. Nunes zei: "Brazilië heeft de reputatie zijn deuren te openen voor iedereen, het is het enige land dat diplomatieke betrekkingen onderhoudt met 113 landen in de wereld, dus dit was niets nieuws voor ons." Ook ambassadeur Aashna Kanhai was van de partij. Samen met haar dochter heeft ze Suriname vertegenwoordigd op het evenement.

Gaurav Gupta, die een paar outfits voor het evenement ontwierp, zei: "Het soort archaïsche denken dat draait om de kwesties van het meisjeskind in dit land, was al sinds mensenheugenis hetzelfde. Ze hadden al lang moeten worden hervormd, maar toch, we zullen de zaak blijven steunen. "
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April