Gajadien: Besluiten 'Liba Krutu' in VHP-programma verwerken
12 Oct, 00:02
foto
VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien brengt een dankwoord uit aan de granmans namens zijn partij.


De VHP vindt de 'Liba Krutu' die gehouden is te Dritabiki bijzonder belangrijk. De politieke partij vond het nodig om uit de eerste hand te vernemen welke issues op de prioriteitenlijst staan van de binnenlandbewoners. De punten zullen verwerkt worden in het verkiezings- en partijprogramma, zegt ondervoorzitter Asiskumar Gajadien in gesprek met Starnieuws. Daarom was de partij onder leiding van voorzitter Chan Santokhi met tien personen ter plekke aanwezig. Dit, naast de Assembleeleden die in de delegatie van De Nationale Assemblee naar de krutu zijn gegaan.

Gajadien zegt dat de delegatie het bijzonder op prijs heeft gesteld hoe ze verwelkomd is door het gezag en de gemeenschap van Dritabiki. Ook kreeg de VHP de gelegenheid om als eerste een felicitatieboodschap te richten tegen de granmans aan het eind van de krutu.

De inhoud van het verkiezings- en partijprogramma zullen mede bepaald worden door lokale, regionale en landelijke issues en de krutu was een uitermate geschikt moment om te vernemen, mee te maken en te voelen wat de issues zijn van de marrons en de inheemsen. Dit is te vergelijken met de 'meet the people activiteiten' die de partij in de kustvlakte uitvoert.

Gajadien die het dankwoord uitsprak namens zijn partij, zegt dat het menens is om besluiten die in het slotdocument zijn aangenomen te verwerken in het partijprogramma. "Dit is democratie. De wil van het volk is duidelijk gedemonstreerd," meent de politicus.

De VHP-delegatie heeft met diverse dignitarissen uit het binnenland gesprekken gevoerd. Ook zijn de verschillende activiteiten bijgewoond. "De enorme sympathie jegens de VHP is duidelijk voelbaar. De VHP is niet meer weg te denken binnen de Marron en Inheemse gemeenschap", concludeert Gajadien.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May