BvL en ALS voeren maandag, eerste schooldag, actie
24 Sep, 13:23
foto
Bestuursleden van de BvL en ALS tijdens een persconferentie vandaag in Theater Unique. De bonden gaan actie voeren maandag. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten maandag niet naar school te gaan. De leerkrachten zijn opgeroepen om zich aan te melden in Theater Unique. De BvL en ALS hebben vandaag vergaderd en zijn niet te spreken over minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS zegt in gesprek met journalisten na de vergadering dat de minister totaal niet communiceert. Zij gaat alleen maar naar Bakana Tori om uit te schelden op leerkrachten. Valies stelt dat het optreden van de minister niet geaccepteerd zal worden.

Voorlopig is het besluit genomen om maandag actie te voeren. Het zal van de minister afhangen of het een ééndaagse actie wordt, zegt Valies. De bonden hebben ook moeite met het ontheffen van Joyce Zijler als waarnemend directeur van het Examenbureau. De leerkrachten willen ook de verhoging hebben die toegekend is aan ambtenaren.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May