750 grondpapieren verstrekt in Wanica
09 Sep, 00:56
foto
Minister Roline Samsoedien reikt grondpapieren uit aan burgers in Wanica. (Foto: NII)


750 bereidverklaringen, toewijzingsbeschikkingen en grondoverdrachten zijn door minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) uitgereikt aan de bewoners van het district Wanica. Zij kregen hun documenten vrijdag bij het Kwatta Sportcomplex. De minister zegt dat er nu harder gewerkt is om de achterstanden die er zijn, in te lopen.

Het is de derde keer in anderhalf jaar tijd dat het ministerie grondpapieren aan de bewoners van Wanica heeft overhandigd. Alle aanvragen van Surinamers worden serieus in behandeling genomen, zei minister Samsoedien, bij de uitreiking. Ze gaf aan dat er nog veel aanvragen van de bewoners van het district nog afgehandeld moeten worden. Ze riep de bewoners nog een beetje geduld te betrachten aangezien het ministerie gepland heeft om in oktober nog meer documenten af te hebben voor bewoners van Wanica.

Met uitzondering van bouwkavels zijn er ook landbouw- en tuinbouwkavels verstrekt, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De minister drukte de bewoners op het hart hun grond niet te verkopen maar er zelf iets nuttigs mee te doen. Degenen die hun documenten in ontvangst hebben genomen zijn opgeroepen de nodige zaken in orde te maken. Ook waarschuwde ze de mensen zich niet te laten misleiden door anderen die menen grondpapieren in orde te kunnen maken. Alleen de minister van RGB is bevoegd de beschikkingen te tekenen, zei minister Samsoedien.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid die ook aanwezig was bij de uitreiking, zei dat de regering bezig is een samenleving te creëren waar eenieder zich gelukkig voelt en deelt in de welvaart die de regering wenste te bewerkstelligen. Het overdragen van de gronddocumenten aan de bewoners is onderdeel van het beleid, legde Moestadja uit.