NDP, gotong rojong en staatsmiddelen in Commewijne
06 Aug 2018, 04:35
foto


In een ingezonden brief van 3 augustus 2018 prijst DNA-lid van de NDP fractie, Rajiv Ramsahai en voorzitter NDP Jongeren Commewijne de gotong rojong gedachte van zijn paarse partij.
In verband met de 'Dag van de Javaanse immigratie', hebben Hindostaanse broeders en zusters van de NDP het initiatief genomen om het monument van de Javaanse immigratie een verfbeurt te geven en waarbij Javaanse broeders en zusters meehelpen.

Volgens Ramsahai is dat zeer uniek, omdat je dat bij geen enkele andere partij in dit land hebt en op 9 augustus kunnen alle Surinamers genieten van het mooi geverfde en opgefriste monument op het Stafdorp van Mariënburg en dat jongeren van NDP-Commewijne trots kunnen zijn op het resultaat en de bijdrage die zij hebben mogen leveren.
Hiermee heeft NDP Jongeren Commewijne kennelijk het voorbereidend werk gedaan van de te houden ‘Dina Immigrasi' op 9 augustus in het stafdorp Mariënburg, zoals in een flyer van de NDP wordt gemeld.

Adjaikoemar Kali, districtscommissaris (dc) van Commewijne laat weten dat het districtscommissariaat, de Nationale Jubileumcommissie en het Kabinet van de President de organisatoren zijn van de dag van de Javaanse immigratie. De burgervader van Commewijne ontkend tegenover Starnieuws dat het om een NDP activiteit gaat en bij de Ware Tijd zegt de dc, dat NDP-Commewijne haar intentie al in een schrijven op 9 juli kenbaar heeft gemaakt en dat de ruimte waar de activiteiten plaatsvinden in Mariënburg het niet toelaat dat twee organisaties daar activiteiten ontplooien.
Tevens zegt de burgervader dat een dc vaker in moeilijke posities komt te staan. "Men is geneigd lijnen te trekken. Maar ik maak geen misbruik van mijn functie. In welk kader plaats je dit? Ik zit in de uitvoering als dc."

Het zal geheel aan de toevalligheid hebben gelegen om niet de conclusie te trekken dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een voorop gezette gecombineerde actie van de NDP, waarbij de dc als een kameleon de burgerij moet doen geloven dat de leugen daar is, zoals het gedrukt staat.
Zijn dat nu al niet de eerste tekenen van al dan niet met moedwillig bedrog van de dc, dat gebruik wordt gemaakt van staatsmiddelen en belastinggelden van de gemeenschap en die voor privépartij politieke propaganda nu al in verhevigde vorm wordt ingezet, waarbij de dc zichzelf achter de ezelwagen heeft gespannen. Is dat ook niet de gotong rojong gedachte van Ramsahai en zijn paarse partij.

Roy Nanhkoesingh
Advertenties