Minister Blok krijgt boek over verbroederingspolitiek
23 Jul 2018, 02:43
foto
Evert Gonesh


Naar aanleiding van de uitspraak van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok over Suriname, heeft oud-ambassadeur Evert Gonesh (80), eerder bekend als Evert Azimullah, zijn boek over de Verbroederingspolitiek in Suriname aan de minister gezonden.

Daarbij richtte hij het navolgende schrijven aan de minister:
“Zeer geachte minister,
Bijgaand doe ik u toekomen een door mij in 2015 uitgebrachte publicatie met als titel 'Jagernath Lachmon; Verbroederingspolitiek in Suriname'. Hierin kunt u kennisnemen van de inspanningen die er in de loop der jaren in Suriname zijn gepleegd om tot een vrijwel ongeëvenaarde harmonische multi-etnische, multiculturele en multireligieuze samenleving te geraken.

Uw resolute opmerking, dat Suriname juist op grond van deze door ons zo gekoesterde diversiteit moet worden gekwalificeerd als een mislukte staat, heeft iedere Surinamer, ongeacht politieke kleur, rechtstreeks in het hart getroffen.

Ik ben ervan overtuigd dat kennisneming van de inhoud van dit boek mede ertoe zal bijdragen om uw oriëntatie op het samenleven in Suriname te doen omslaan in bewondering en liefde.

Hoogachtend,
Evert Gonesh
Oud-Ambassadeur van Suriname in Nederland
Oud Deken van het Corps Diplomatique te ´s-Gravenhage".
Advertenties