Tyfoonwinden teisteren Shanghai
22 Jul 2018, 10:30
foto


Tyfoon Ampil heeft vandaag de Chinese financiële hub Shanghai aangedaan, met hevige regenval. De storm heeft het luchtverkeer en de scheepvaart verstoord.
Meer dan 600 vluchten van de twee luchthavens van de stad zijn geannuleerd en de hogesnelheid-
streindiensten zijn ook beïnvloed door de zware winden en regen, zei staatszender CCTV. De tyfoon trof eerst het eiland Chongming, 45 km ten oosten van de stad, met windsnelheden tot bijna 100 km per uur, zei het National Meteorological Centre.


De stad had al vroeg op zondagochtend 190.000 mensen uit kustgebieden verplaatst, zei een bericht van het staatspersbureau Xinhua. Shanghai Disney Resort zei dat het normaal functioneerde, maar dat sommige openluchtattracties en -optredens zouden worden opgeschort tijdens perioden van hevige regen of harde wind. De Shanghai-toren, het hoogste gebouw in China, heeft volgens Xinhua het toeristisch dakbezoek gestopt.

In de naburige provincies Zhejiang en Jiangsu zijn meer dan 42.500 mensen verhuisd. Meer dan 28.000 schepen inclusief 22.900 vissersboten zijn teruggekeerd naar de haven in Zhejiang.

Zware regen en onweersbuien hebben de afgelopen weken voor veel verwoestingen gezorgd in heel China, waarbij overstromingen langs grote rivieren bruggen verwoestten, wegen en spoorwegen blokkeerden en duizenden inwoners gedwongen werden te evacueren.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April