Transvaal verpest 'kampioensfeest' van Robinhood
21 Jun 2018, 01:12

Terwijl fans van Robinhood zich opmaakten om na zes jaren weer eens voetbalkampioen te worden van Suriname, gooide Regillio Abiting van Transvaal roet in het eten. De rood-groene formatie, onder leiding van oefenmeester Roberto Gödeken, stond in zijn één voor de laatste wedstrijd tegen Transvaal, met nog 1 minuut reguliere speeltijd, 2-1 voor. Abiting dacht er anders over en uit een verdedigingsfout werd doelman Claidel Kohinor verslagen: 2-2.

Het goed opgekomen publiek kreeg in het Frank Essed stadion woensdagavond een vrij spannende wedstrijd voorgeschoteld waar voornamelijk het spel werd gedicteerd door Robinhood. Transvaal kwam vroeg in de ontmoeting op voorsprong. Dit doelpunt kwam op naam van Christopher Hall die met het hoofd 1-0 aantekende. Robinhood speelde in de verdediging als de aanval heel hoog. Transvaal kon hierdoor moeilijk opbouwen en probeerde het enkel met counters. De verdediging van Transvaal werd compact en erg gedisciplineerd gehouden waardoor Robinhood moeilijk erdoor kon breken. De druk op de verdediging werd groter naarmate de minuten van de eerste helft wegtikten. Robinhood was meer en beter op de bal maar tot scoren kwam de club niet in deze eerste helft. Een aderlating was dat smaakmaker Ivenzo Comvalius van Transvaal vroegtijdig het veld moest verlaten vanwege een blessure.

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Met goed geduld was het wachten op wie de eerste verdedigingsfout zou maken. Doelman Sherwien Doorson van Transvaal, die een goede wedstrijd keepte, was als een doorn in het oog voor Robinhood. Roché Rosebel probeerde in de 55e minuut deze doelman klein te krijgen. Hij schoot uit een laag voorgetrokken bal, maar Doorson was goed op zijn plaats en bracht redding. Toch kon deze snelle vleugelaanvaller enkele minute later Robinhood naast Transvaal schieten. Rosebel liet de bal glippen na een keihard schot van Ifanildo Rozenblad. Rosebel was als de kippen bij en schoot de gelijkmaker binnen: (1-1).

Rozenblad maakte met nog 7 minuten speeltijd 2-1 van, na een blunder in de verdediging van Transvaal. Hij scoorde zijn 22e doelpunt van deze eerste divisie competitie en blijft ook de topscorerslijst aanvoeren. En waar velen in het stadion al aanstalten maakten om de felicitaties uit te brengen en het vuurwerk te laten horen, kwam de doelpuntenmachine van Transvaal, Regillio Abiting in actie: 2-2.

Door dit gelijkspel blijven alle deuren voor het kampioenschap nog open. Het kan richting Robinhood of Notch gaan. Beide clubs spelen dit weekeind hun laatste wedstrijd. Notch heeft 52 competitiepunten terwijl Robinhood 54 punten heeft. De beste kaarten liggen nog steeds bij Robinhood die op de laatste speeldag West United als tegenstander heeft. Notch ontvangt Nishaan 42 in het Ronnie Brunswijk stadion. De club die een misstap maakt, is ongetwijfeld semikampioen.