5 dagen lang Immigratiebeurs en shows
24 May, 10:32
foto
De Immigratiebeurs, Ápravási Milan, duurt vijf dagen.


Lions Club Kwatta en de Organisatie Hindoe Media organiseren samen de traditionele Immigratie beurs, de Ápravási Milan, en de Landbouwbeurs van vrijdag 1 juni tot en met dinsdag 5 juni in de Anthony Nesty Sporthal.
Hierbij worden ook de veeteelt, visserij, planten en sierbloementeelt meegenomen. De beurs maakt deel uit van de herdenking van 145 jaar Hindostaanse Immigratie. Dit lustrumfeest wordt groots gevierd met landelijke activiteiten in alle districten.


Behalve voedingswaren en technische stands, een Indiase Fashion en Beauty Beurs is er ook een compleet informatieve vleugel van medische, religieuze en spirituele stands. Op zondag 3 juni is er ook een uitgebreide cook-out met gerechten uit de Hindostaanse en andere Surinaamse keukens. Alle vijf dagen zijn er muziek- en dansoptredens en shows voor jong en oud. Rádhiká Choprá uit India zal optreden op vrijdag 1 juni na de huldiging van 145 sociaal-maatschappelijke seva werkers. Een nationale kindertekenwedstrijd op de zaterdagochtend van 2 juni en een professionele dansuitvoering van Namita Ajodhia’s dansschool op de zaterdagavond waarna jongeren Bollywood akoestische muziek zullen musiceren en de avond wordt afgesloten met de dans muziekformaties Kasimex Houseband en Extenzz.

Zondag 3 juni begint de bruisende dag met yoga oefeningen in de ochtend, discussies van jongeren en ouderen onderling en is er 's middags de cook-out met een spectaculaire baithak gáná concert met topzangers onder wie Rajen Kalpoe, Pradeep Sewsaran, Rakieb & Poetie Wagiedhoessein, Toelsie Malaha, Radjes Ramnarain, Arun Bhaggan. De avond wordt afgesloten met drie toneelstukken en dansvoorstellingen van Madhoeri Jagmohan en Sieske Rama met een Bollywood hip hop fusion act.

Maandagavond 4 juni is er een unieke en exclusieve OHM/Lions Sarnámi Fashion Diner Gala Show met echte Surinaamse en Indiase kledingontwerpen. Twee Bollywood popbands zorgen voor de muzikale omlijsting. Uniek op dinsdag 5 juni is de gezamenlijke zang van ruim 500 kinderen met een reeks van religieuze- en nationalistische liederen. Een gemengd Indiaas en lokaal folkloristisch optreden sluit de Milan af.