Brandweer Coronie weer aan het werk
15 May, 18:01
foto
De brandweerpost Coronie wil dat de werkplek wordt aangepakt. Er zijn onder andere gaten in het plafond.


Het personeel van de brandweerpost in Coronie is sinds 5 uur weer volledig aan het werk. De acties die vanmorgen zijn begonnen, zijn na een drie uren durend gesprek met de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) opgeheven. Beloofd is dat de urgente zaken binnen twee weken worden opgelost.

Shop steward van de bond, Donovan Sedoc, zegt aan Starnieuws dat hij tevreden is over de uitkomst van het gesprek en terugkijkt op een geslaagde dag. “Eenheid maakt macht en samen zijn we sterk en dat heeft post Coronie vandaag bewezen”, laat Sedoc optekenen. Het achttien personen tellende team van het KBS in Coronie besloot vanmorgen het werk neer te leggen na vaker aandacht te hebben gevraagd voor de problemen van de post. De leiding van het KBS in Paramaribo is meteen naar het district vertrokken nadat zij op de hoogte is gesteld van de actie.

De problemen die werden besproken zijn de staat van het gebouw van waaruit de brandweer werkt, de onderbezetting van het KBS in dit district, waardoor de medewerkers meer werkuren maken dan de andere posten en het salaris van gemiddeld SRD 1800 welke intussen achterhaald is. De werkers kijken uit naar de resultaten van dit gesprek.

Yvanka Ozir-Awailame