Politie Para legt houttransport aan banden
16 May, 02:04
foto
De politie van Para voert de controle op zwaar transport op. (Foto's: BIC Para)


Prikacties op verschillende uitvalswegen van de Afobakkaweg hebben aangetoond dat de meeste houttrucks te zwaar beladen zijn en uitstekende ladingen vervoeren. De ladingen zijn hoger dan de cabine van de voertuigen en steken tot 8 meter uit. Daarbij komt nog bij kijken dat de ladingen niet zijn voorzien van een veiligheidsketting.

De politie van Para heeft maandag houttrucks staande gehouden en gecontroleerd op rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige documenten van het voertuig en de geldende voorschriften voor zwaar transport. Ressortcommandant Tjandersen Gopal van station Paranam heeft de transporteurs gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het hout. Er moet volgens hem minder lading worden getransporteerd, om vernieling van het wegdek te voorkomen. Gopal vindt dat er meer plichtsbesef bij de transporteurs moet zijn voor veiligheid van zichzelf en andere weggebruikers.

De wetsdienaren hebben preventief opgetreden, omdat de uitvoeringsbevoegdheid van sancties op overtreding van voorschriften van zwaar transport nog niet zijn geregeld bij wet. Desondanks zal de politie van Para controle blijven voeren op de wegen van het district en toezien op correcte zwaar transport.