Bouterse ontvangt advies over wijziging kiesstelsel
30 Mar 2018, 04:36
foto
President Desi Bouterse neemt het advies van de presidentiële commissie 'Evaluatie Kiesstelsel' in ontvangst van voorzitter Jules Wijdenbosch. (Foto: NII)


President Desi Bouterse zal de voorstellen over het aanpassen van het kiesstelsel bestuderen. Hij heeft het advies van de presidentiële commissie 'Evaluatie Kiesstelstel', ontvangen. Voorzitter Jules Wijdenbosch zei bij de overhandiging dat in het voortraject er presentaties en consultatierondes zijn gehouden met politieke partijen zowel in De Nationale Assemblee als politieke organisaties daarbuiten.

De consultatie was nodig om goed werk te kunnen leveren voor de samenleving, benadrukte de commissievoorzitter. Behalve de politieke partijen zijn ook andere organisaties en deskundigen gehoord. De inzichten van deze groepen alsook de voorstellen van de presidentiële commissie, zijn vervat in het document. Dit is donderdag aangeboden aan de president, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

In het document wordt het staatshoofd geïnformeerd over de werkzaamheden die de commissie heeft verricht om te geraken tot voorstellen over het aanpassen van het kiesstelsel. De presidentiële commissie is door de regering belast met deze taak, aangezien politieke organisaties bedenkingen hebben over bepaalde bepalingen in de kieswet. De commissie wenst niet uitgebreid in te gaan op de inzichten en het advies aangezien de regering zich nog over het document moet buigen. De commissie bestaat verder uit Edith Tilon, Maya Manohar, Ceciel Pinas, Isaak Soerokarso, Raymond Landbrug en Aroon Samdhjawan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April