Sv Tamansari wipt Inter Moengo Tapoe uit Bekercompetitie
14 Jan 2018, 14:52
foto


Na het laatste fluitsignaal was niemand anders zo dolblij als de aanhang en spelers van sv Tamansari. Thuis in het Meerzorgstadion wist deze ploeg van de Meerzorg Sport Bond gisteren, de landskampioen Inter Moengo Tapoe met 1-0 te verslaan. Een doelpunt dat reeds in de eerste helft werd gescoord.

Dit is de grote verrassing van de bekercompetitie van de SVB. In deze ronde komen al de kampioenen en semi kampioenen van de verschillende lidbonden van de SVB tegen de eerste en tweede divisie clubs uit. Geen van de bondsploegen wisten tot gisteren in deze ronde door te stromen door een Topdivisie club te verslaan. Tamansari bracht hierin verandering.

Inter toonde zich wel heer en meester op het speelveld. De club had zeker voor 80 tegen 20 % balbezit. Het duurde in het eerste kwartier te lang voordat Inter in het spel kwam. Het krioelde van verkeerd doorgegeven ballen, en daarvan wist Tamansari gebruik te maken.

Een misser door IMT verdediger Joël Baja kwam, wat later bleek de ploeg duur te staan. Een aanvaller van Tamansari kon de bal onderscheppen en gaf doelman Obrendo Huishoud het nakijken:1-0. Hierna was alles wat de klok sloeg Inter. De deklat bracht ook redding voor Tamansari.

Ook in de tweede helft was het haast hetzelfde spelbeeld. Inter kon maar niet afronden. De minuten tikten weg en schreef Tamansari voetbal geschiedenis ten koste van Inter Moengo Tapoe. In het kamp van de landskampioen zijn de leden in een bijzondere mineur stemming. Het is niet uitgesloten dat er consequenties zullen volgen voor de technische leiding na dit verlies. In de reguliere eerste divisie competitie staat de landskampioen op een teleurstellende 7e plaats.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April