Suriname ook in rij 128 landen tegen besluit Trump
22 Dec 2017, 00:49
foto
128 landen hebben aangegeven tegen de erkenning te zijn van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.


Suriname is één van de 128 landen die niet meegegaan is met de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. De resolutie is ingediend door de Palestijnse VN-vertegenwoordiging en werd met overweldigende meerderheid aangenomen. Over de resolutie is gestemd donderdag, die ingediend was bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De resolutie werd aangenomen met 128 stemmen vóór, 9 tegen en 35 onthoudingen. Trump heeft de Amerikaanse ambassade eerder deze maand verhuisd van Tel Aviv naar Jeruzalem. In de ingediende resolutie voor de Palestijnse vertegenwoordiger is opgeroepen om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël in te trekken.

Naast Suriname hebben zes andere Caricomlanden de dreigementen van Trump getrotseerd. Hij heeft woensdag gedreigd de financiële hulp aan landen die de resolutie ondersteunen, in te trekken. Dit heeft gezien het stemgedrag nauwelijks geholpen. Andere Caricomlanden die ook vóór de resolutie gestemd hebben, zijn: Guyana, Barbados, Dominica, St.Vincent & The Grenadines en Grenada. Geen enkel Caricomland heeft tegen de resolutie gestemd. Enkele hebben zich onthouden van stemming.



Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May