Getuige gehoord in diefstalzaak
14 Dec, 17:50
foto


Ulrick S. wordt verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal tezamen en in vereniging met een zekere ‘Boeroe’. Dit gebeurde tussen 31 juli en 3 oktober 2017. ‘Boeroe’ is nog onbekend bij de politie. De verdachten stalen zakken zout, trays champignons, trays gepelde tomaten, dozen hoofddoekjes, dozen barbecueklemmen en enkele fryers uit een loods. In deze zaak is op de rechtszitting van woensdag een getuige gehoord die de gestolen fryers zou opkopen.

De getuige verklaarde dat afgesproken was dat hij SRD 9.000 zou betalen voor de gestolen fryers. Hij gaf een voorschot van SRD 2.000. De verdachte wilde het totale bedrag meteen en maakte er een heisa van. Volgens de getuige heeft hij SRD 2.000 aan de verdachte gegeven in de auto waarin hij zat. De fryers zag hij thuis bij de verdachte.

Ulrick S. verklaarde dat hij niets van die fryers af wist. Hij heeft geen deal gesloten met de getuige. Hij noemde twee andere namen en legde uit dat hij zelf in de kamer was toen alles afgesproken werd. Hij zou wel bij de getuige geweest zijn om SRD 7.000 te ontvangen. Volgens de verdachte hebben vier andere personen de diefstal gepleegd. Hij had slechts de goederen vervoerd. Op 10 januari zal deze zaak verder behandeld worden. Een andere getuige zal op die dag gehoord worden.