Dodelijk slachtoffer bij aanvaring boten
11 Dec 2017, 14:56
foto


Harry Tijdmeter is overleden nadat de tourboot waarin hij zat in aanvaring kwam met een vissersboot. Het incident heeft zich zaterdag voorgedaan op de Surinamerivier. De 58-jarige Tijdmeter die ter verpleging was opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft zijn verwondingen niet overleefd. Hij is vandaag overleden. .

Uit onderzoek van de maritieme politie is gebleken dat de bestuurder van de tourboot uit de richting Leonsberg kwam en koerste richting de Plattebrug. De vissersboot kwam vanuit de tegengestelde richting. Ter hoogte van de Cleviasluis kwamen beide vaartuigen door tot nog toe onbekende redenen tegen elkaar aangevaren.

In de vissersboot zaten vijf personen en in de tourboot zes. Bij de aanvaring raakten drie mannen van de tourboot gewond, onder wie Tijdmeter. Alle drie werden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP. De twee andere gewonden zijn na medische hulp heengezonden.

Bij de aanvaring is de tourboot aanzienlijk beschadigd, terwijl de vissersboot geen zichtbare schade had, meldt de afdeling Public Relations van de politie.