LVV krijgt besproeiingsmiddelen voor kassen
23 Nov 2017, 18:32
foto
Prim Binda met de schenking aan het ministerie van LVV. Naast hem minister Soeresh Algoe en directeur Djoemadie Kasanmoesdiran. (Foto: NII)


Om de tuinbouw te stimuleren heeft de Stichting Tuin en Rozen Suriname (TerSuriname) een pakket besproeiingsbenodigdheden gegeven aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De middelen zullen worden geschonken aan plantenkashouders die nog niet zijn voorzien van een besproeiingssysteem.

Voorzitter van TerSuriname, Prim Binda, zegt dat het pakket goed is om tien plantenkassen voor 90% te voorzien van een besproeiingssysteem. De plantenkashouders zullen echter nog enkele hulpmiddelen moeten aanschaffen. De donatie heeft een waarde van SRD 15.000. Binda stelt dat het gaat om hoogwaardige besproeiingsmiddelen van het Duitse merk Gardena.

TerSuriname bevordert de tuinbouwsector met name teelt in plastic-foliekassen. “Kassenteelt is een prioriteit,” zegt Binda. Gewassen die gevoelig zijn voor teveel regen of zon, kunnen in een plantenkas worden geteeld. En in een plantenkas kan het heel jaar door worden geproduceerd, promoot Binda de kassenteelt. Hij steunt dan ook het beleid van het ministerie van LVV om de tuinbouwsector verder te ontwikkelen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties