Richenel Trustful, voorzitter Jeugdadviesraad
19 Jul 2017, 19:33
foto
De leden van de Jeugd Advies Raad. In het midden minister Joan Dogojo en voorzitter Richenel Trustful. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Richenel Trustful, voormalig directeur van Jeugdzaken, is voorzitter geworden van de Jeugd Advies Raad (JAR). Na bijkans tien jaar is de JAR geïnstalleerd door minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken.

In artikel 3 lid 1 van het Staatsbesluit van 10 januari 2017 wordt aangegeven dat het Nationaal Jeugd Instituut bestaat uit het Nationaal Jeugdparlement, de jeugddistrictsraden, de jeugdambassadeurs en hun korpsen en de Jeugdadviesraad.

De overige leden van de JAR zijn: Farah Khodabaks, Hrishikesh Oemraw, Emmy Hart, Georgette Garcia-Elias, Letitia Vriesde en Aschwyn Sardjoepersad. De taken van de JAR zijn het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen aan het Nationaal Jeugdparlement ten behoeve van het jeugdbeleid en het verwerken van beraadslagingen en meningen in beleidsdocumenten.

Na de installatie zei de minister dat het werk en rol van de JAR van betekenis zullen zijn voor de participatie van de Surinaamse jeugd op bestuurlijk niveau, meldt het ministerie van Sport en Jeugdzaken.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April