Hugo Pinas gaat toerisme in Para ontwikkelen
19 Jan 2011, 08:00
foto
Hugo Pinas gaat een appartementencomplex opzetten en een zwembad exploiteren in Para.


Districtscommissaris Hugo Pinas beleeft vandaag, woensdag, zijn laatste dag in deze functie voor het district Para. In een speciale plechtigheid wordt straks zijn opvolger, Jerry Miranda, beëdigd door president Desi Bouterse.
Pinas zegt niet stil te blijven zitten, na te hebben overgedragen. “Ik blijf ter beschikking van de minister van Regionale Ontwikkeling en als er een beroep op mij wordt gedaan zal ik zeker de ervaring van 37 jaar inzetten”, zegt Pinas.

Het district Para is echter nog niet van hem af. Pinas gaat in het district een appartementenverblijf en een zwembad exploiteren. “Ik ben al geruime tijd bezig met het opzetten van dit toeristische project”, zegt de man die nog heel even districtscommissaris is.
Zijn hoogtepunt als dc? “Ik heb naast het commissariaat en in de directe omgeving een Monument laten oprichten in de vorm van een aantal Surinaamse vlaggen. Hiermee krijgen toeristen die vanuit de luchthaven Suriname binnenkomen meteen het Suriname-gevoel mee. Ik heb nationaal en internationaal complimenten daarover gehad”, zegt Pinas.

Pinas zegt vandaag met een bijzonder tevreden gevoel afscheid te zullen nemen en zijn functie over te dragen. Eerst heeft hij als dc gediend in Brokopondo en daarna in Para. "In beide districten heb ik bijgedragen aan de ontwikkelingen. In Para zijn dat zeer zichtbare ontwikkelingen”, zegt hij.
Hij noemt onder andere de bouw van nieuwe ressortkantoren in alle 5 ressorten, toeristische verfraaiing van het district, het plaatsen van de grote vlag in het district, het op gang brengen en structureren van de vuilophaaldienst, het begeleiden en ordenen van drukke wegen in het district en het zorgen voor de openbare veiligheid en orde tijdens de vakantieperioden. Ook zijn de toeristische oorden gestructureerd voor de belastingdienst.
Trots is Pinas op het openen van het burgerinformatiecentrum. Hiermee is het contact tussen en met de Paranen sterk verbeterd, stelt hij.