Jerry Miranda wordt dc van Para
14 Jan 2011, 00:01
foto
Jerry Miranda, ondernemer en coordinator Buurtwacht Collectief wordt de nieuwe districtscommissaris van Para. (Foto: Ramon Keijzer)


De ondernemer Jerry Miranda (Nationale Democratische Partij) wordt de nieuwe districtscommissaris van Para. Dit bevestigt minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling tegenover Starnieuws. Miranda (49) is behalve ondernemer ook coördinator van Buurtwacht Collectief aan de Anamoestraat.

Miranda kent Para heel goed. Behalve dat Para zijn favoriete district is, was hij de afgelopen verkiezingscampagne ook belast met de coördinatie van het district. Miranda zegt dat het district veel potentie heeft. Hij kijkt als ondernemer tegen de ontwikkeling van het district aan.

De staatskas van Para is ondanks de decentralisatie en de vele mogelijkheden die het district heeft, op dit moment zo goed als leeg. Er zou maar SRD 7 in kas zijn. "Toen ik met mijn zaak begon, had ik maar 50 cent in kas. Ik ga de uitdaging aan", zegt Miranda. Hij heeft intussen zijn stukken ingediend en moet nog officieel benoemd en beëdigd worden. Miranda zal dc Hugo Pinas opvolgen.

Minister Diko zegt dat alle nieuwe personen die benoemd worden, begeleid zullen worden door ervaren dc's. De eerste nieuwe dc, Laksmienarain Doebay, wordt zaterdag geïnstalleerd in Nickerie. Op korte termijn worden verschillende dc's vervangen.